Een sportief tegenwicht voor het WK in Qatar

Jouw deelname maakt verschil!

Een persoonlijk dilemma

“Met het WK in aantocht en al die kritische berichten ging ik nadenken. Kon ik wel naar de wedstrijden kijken, terwijl ik wist dat er zoveel mensen daar voor zijn omgekomen, als slaven werden gehouden? Waarom moeten andere mensen lijden voor mijn plezier? Vroeger werden christenen in de arena gegooid voor het vermaak van het volk. Wat is het verschil met nu? De rechten van heel veel groepen worden grof geschonden in Qatar. Enerzijds wil ik heel graag de wedstrijden bekijken en probeerde excuses te verzinnen waarom het wel kon.

Maar eigenlijk wist ik het wel….

Ik denk dat heel veel met dit dilemma zitten van wel of niet kijken. Herkenbaar? Wij gaan niet kijken naar het WK maar organiseren een sportief tegenwicht: Pump 4 justice.

Pim
PimEigenaar Veluwe Fit

een sportief statement tegen moderne slavernij

Op de tijden dat het Nederlands elftal speelt, gaan we bodypumpen. Je betaalt geen lesgeld maar geeft een gift aan een organisatie die zich inzet tegen slavernij.

BODYPUMP™ is de originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Dit programma daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtkeuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft – en snel!

Bodypump tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal

We geven deze les via een op een groot scherm in de studio. Alle originele Les Mills materialen liggen voor je klaar. Extra instructies krijg je via Pim of Miriam. Komt het Nederlands elftal ver? Dan kan je vaak mee doen

En het mooie is, jouw bijdrage gaat 100% naar A21, een organisatie die zich inzet tegen slavernij!

“No one person can do
everything but every one
of us can do something.”

Wij willen hier niks aan verdienen en stellen de ruimte, materialen, uren enz ter beschikking. Maar we zouden het er op prijs stellen als je een donatie doet aan een stichting die we hebben uitgekozen. Je donatie kan je in de pot doen. Aan het eind van het toernooi maken we het eindbedrag bekend en doneren we het aan A21.

A21 komt in actie tegen iedere vorm van slavernij.

Wanneer is het?

Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase op

  • Ma 21-11: 17:00 & 18:00
  • Vr 25-11: 17:00 & 18:00
  • Di 29-11 :16:00 & 17:00

Een workout duurt 45 minuten. Er zijn twee workouts per voetbalwedstrijd, 1e en 2e helft.

EXTRA les op donderdag 24 november 19:00 uur

Hoeveel doneren?

Indicatie: tussen de €10 en €20 per les.

Een losse smallgrouptraining heeft een waarde van €17,50. Dan weet je het richtbedrag. Te veel of te weinig? Geef wat je wel kan missen.

Je kan ook bijvoorbeeld in een keer €30 /€50 /€70 geven voor alle groepswedstrijden.

Je donatie kan je in de pot doen die op de bar staat.

Hoe doe je mee?

Via je bestaande Virtuagymaccount kan je een plekje in het groepslesrooster registreren. Nog geen gratis account?

Registreer


Neem schone binnenschoenen mee, een bidon en handdoek.

Er is een douche en toilet aanwezig

locatie studio Veluwe Fit

Adres is Industrieweg 14

achter kunstgras Veluwe.

Kom zo veel mogelijk op de fiets. Je fiets kan je bij de studio parkeren.

Kom je met de auto dan graag parkeren bij de Jumbo. Zeker NIET op het plein bij de studio.

Personal Training tijdens bodypump

Het groepslesgedeelte is niet beschikbaar voor personal training tijdens bodypump. Hou daar rekening mee tijdens het inboeken. Er zijn drie opties:

  • Je krijgt training met de zware ‘bodypump sets’, de halterstangen in het achterste gedeelte.
  • Je vraagt een outdoortraining aan via het PT rooster
  • Je doet gedeeltelijk lekker mee met de bodypump. Hele goede keus om eerst een half uur zwaar te trainen en dan veel herhalingen met bodypump doen.

VRAGEN

Maakt het verschil dat ik mee doe?

Nee, niet direct. Maar met wegkijken, sterven er ook niet minder arbeiders. We zijn geen moraalridders. Zelf kunnen wij genieten van een leuk potje voetballen. Er zijn waarschijnlijk ook redenen te bedenken waarom Nederland daar wel een verschil kan maken.

De slachtoffers zijn toch al gevallen, net als bij de piramides in Egypte. Wat maakt het dan nog uit dat ik toch kijk?

Zolang er publiek naar kijkt, gaat er geld naar toe. Als er geen hoge kijkcijfers zijn, dan zal de FIFA de volgende keer wel achter het hoofd krabben om nog een keer zo’n evenement aan een dergelijk land toe te wijzen.

Is het een druppel op een gloeiende plaat?

Je zou die druppel maar op je hoofd krijgen… A21 zet zich in tegen alle vormen van slavernij, van seksuele uitbuiting tot aan kinderarbeid. Als niemand opstaat, dan zouden vrouwen nog geen stemrecht hebben, de adel nog steeds alles bepalen, nog steeds de doodstraf staan op homoseksualiteit in Nederland, enz.

Er is zoveel onrecht, waarom nu dit evenement?

We hebben dit evenement uitgekozen omdat het te maken heeft met sporten en de visie van Veluwe Fit. We houden bij het kopen van sportkleding ook rekening mee of kleding eerlijk en duurzaam gemaakt is. In de studio gebruiken we zonne-energie. De bumperplates zijn gemaakt van gerecyclede autobanden. Sommige sporters kunnen gratis of tegen gereduceerd tarief sporten bij ons omdat het financieel even niet meer lukt.

Het gaat er niet om wat anderen kunnen doen maar het gaat om welke verantwoordelijkheid jij zelf neemt.

Ik betaal al contributie aan Veluwe Fit, waarom extra betalen?

Dit is een inzamelingsactie, het gaat wel via Veluwe Fit maar niet naar Veluwe Fit. Pump 4 Justice draagt nul euro bij aan onze omzet en het kost ons zelfs geld. Alles gaat naar A21. Vandaar dat je ook cash mag betalen. Anders zouden we er nog belasting over moeten heffen. Je bent vrij om te kiezen hoeveel je er voor over hebt. Zie ook het kopje “hoeveel doneren”.