Wat is bootcamp?

Bootcamp is een van oorsprong militaire trainingsmethode in de buitenlucht waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht en objecten die in de omgeving te vinden zijn.

Die objecten uit de omgeving zijn bijvoorbeeld heuvels, bankjes, hekjes of mul zand. Oorspronkelijk een trainingsmethode om soldaten op een snelle en intensieve manier fit te krijgen. Met de bootcamp van Veluwe Fit werk je aan kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, coördinatie en lenigheid. Professionele begeleiding met gediplomeerde trainer(s) die elke training weer uitdagend maken en geschikt voor jou niveau.

BEARWALK

Ook voor jou?

Bootcamp bij Veluwe Fit is geen hardlooptraining, geen drilltraining en niet alleen voor de jonge sportieve gasten. Je moet al wel ongeveer 300 meter kunnen hardlopen en geen blessures hebben aan je benen of enkels. In het begin kan het best pittig zijn als je voor het eerst sinds jaren weer gaat sporten. Binnen vier weken merk je al resultaat: traplopen gaat makkelijker, je voelt je energieker en loopt al niet meer zo te hijgen bij de trainingen. Minimum leeftijd is 16 jaar en er is geen maximum leeftijd.

De ene keer hebben we een verplaatsende bootcamp en nemen we weinig spullen mee en de andere keer meer een circuittraining waarbij we ook gebruik maken van bijvoorbeeld autobanden, battleropes en kettlebells.

Bootcamp bij Veluwe Fit is buitensporten fun, conditie opbouwen, teambuilding, er lekker uit zijn, strakker en lekkerder in je vel zitten.

Veiligheid

Bij onweer verplaatsen we de training naar de personal training studio. Kou, regen of wind laten we ons niet door afschrikken. Let wel op kleding aangepast aan de weersomstandigheden. Als de temperatuur onder de 8 graden daalt dan draagt een deelnemer sokken tot over de enkels. Bij schemer of donker zijn reflectiehesjes verplicht

Bij gladheid wordt een training aangepast om blessures zo veel mogelijk te voorkomen of bij erge gladheid gaat een training niet door. Bij extreme hitte verplaatsen we de bootcamp naar IN de Zandenplas als we de overige badgasten tenminste niet tot last zijn.